Kakšna naj bo dekoracija na mizah in na kaj je treba paziti?

Celotna dekoracija se mora ujemati z dekoracijo ambienta ( sten, miz, stropov in talnih površin).
Zelo pomembno je kje dekoriramo (hotel, motel, gostišče, kmečki turizem...), koliko je povabljenih, kakšne vrste bo postrežba (postreženo na krožnikih, ploščah ali se mladoporočenci odločijo za ruski bife)?


Če je postrežba ruski bife potem lahko naredimo večje dekoracije na mizah, ker imamo pri tem več prostora, drugače pa naredimo manjše dekoracije (svečniki z visokimi ali čajnimi svečkami, manjše bučke s cvetjem ali plavajočimi svečkami, visoke vaze z cvetjem, manjši aranžmaji, kugle s cvetjem...). 
















Dekoracija je lahko na mizah tudi balonska z enim ali tremi balončki v šopih napolnjenih z helijem. Balončki so lahko različnh velikosti, oblik in barvnih odtenkov.











Vsekakor se z gostinci pogovorimo o prtih, nadprtih, prevlekah na stolih in o samo odločitvi prtičkov, ki se morajo ujemati v barvni kombinaciji ostale dekoracije.
Prtičke poljubno zložimo v pahljače, lokvanje, visoki cvet, kalo, tulipan, vrtnico.... seveda k temu sodijo cvetovi ostale dekoracije.
Pri zlaganju prtičkov moramo vedno pomisliti, da jih ne zlagamo previsoko, saj bi s tem morda zasenčili ostalo namizno dekoracijo.





















Če se mladoporočenci ne odločijo za nadprte jim predlagamo sizowep,  sizoflor (trenutno najbolj "in" material), deko mreža, svila, organza, različnih širin in barv, seveda uskladimo z ostalo dekoracijo.





















Pri celotni dekoraciji predlagamo eno nežnejšo barvo (smetano, šampanjec, bež ali belo) in eno intenzivnejšo (roza, pink, viola, lila, rdečo, srebrno, zlato, rumeno, oranžno, modro, zeleno, črno...), vsekakor ne sme biti vpletenih več kot tri barve, saj postane vse neusklajeno in "kičasto".
MANJ JE VEČ!!!!

SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment