Barva cvetja

Barve vplivajo na naše življenje.
Barve so stvarne... vidimo jih.
Barve sporočajo... jezik barv nam posreduje določene informacije.
Barve so emocionalne..... vzbujajo nam čustva.




BELA BARVA: brezmadežna čistost, nedolžnost, varnost, mir, nov začetek, pomirja, nežnost, romantičnost. Belo cvetje je primerno za rojstvo, krst, obhajilo, birmo, poroko.

RUMENA BARVA: je topla in sijoča barva, barva sonca, nenehnost gibanja, dinamika, rumeno barvo povezujemo z ljubosumjem, vendar je tudi simbol prestiža, slave, uspeha, predstavlja moč in odprtost, prinaša dobro voljo, je spodbudna, živahna, privlačna, krepi bistroumnost, povečuje razsodnost, ostri um, utrjuje samozavest in vliva optimizem, živahnost. Šopki v rumeni barvi so primerni za poslovne partnerje in za razvedritev oseb.

ORANŽNA BARVA: je topla in sijoča barva, naklonjenost, sproščenost, odkritost, energičnost, osimbolizira veselje, živahnost, moč, komunikacijo, vzdržljivost, pogum, osvobaja in sprošča čustva, celi in zdravi. Oranžno cvetje je primerno za vsakogar in ob vsaki priložnosti.


ROZA BARVA: predstavlja čisto misel, romantiko, nežnost, toplino, prijaznost, obzirnost.
Roza barva je barva mladosti, ženskosti in občudovanja, predstavlja prebujajoča se ljubezenska čustva. Nežno roza podarjamo ob rojstvu deklice.

CIKLAMA ali PINK BARVA: sočutje, pripravljenost pomagati, obzirnost, prijaznost, aktivnost, . Pomeni tudi iskreno ljubezen med prijatelji brez pričakovanj.

RDEČA BARVA: rdeča je topla in močna barva povezana s pogumom in uspehom, vendar tudi z jezo. Rdeče cvetje predstavlja pozornost, drznost, strastno ljubezen, spolnost, energijo in željo po zmagi.
Je barva zaljubljenih.

VIJOLIČNA BARVA: vijoličast barva je poduhovljena barva, stimulira ustvarjalnost, intuicijo in razmišljanje, moč, ugled, navdih, odličnost, plemenitost, čarobnost, presenečenost, magičnost, otroškost, nezrelost.

MODRA BARVA: je hladna in močna barva, predstavlja modrost, zanesljivost, odločnost, moč, zaupanje, stabilnost, spokojnost, mir, daje občutek globine, udobja. Nežno modro cvetje podarjamo za rojstvo dečka.

ZELENA BARVA:
zelena barva deluje pomirjujoče, predstavlja optimizem, svobodo in ravnovesje, daje občutek udobja, svežine, zdravje, zazcvet, naravna.

ČRNA BARVA:
nas spominja na žalost, tišino, eleganco, ekstravagantnost, resnost, zbranost, dramatičnost, poslovnost, .

SIVA ali SREBRNA BARVA:
nam daje občutek odprtosti, zračnost, jasnost, veličine, poslovnosti, mirnosti, praktičnosti.

RJAVA BARVA:
je topla barva, bogastvo, življenska, mladost, lagodno življenje, dramatičnost, nepozabnost, turobnost.

MARELIČNA BARVA:
prijetnost, privlačnost, prisrčnost, vabljiva, umirjenost.

KREM BARVA:
topla barva, lagodnost, razkošje, klasika.

TURKIZNA BARVA:
umirjena , vedrost, sproščenost.

ZLATA BARVA:
moč, ugled, resničnost, odgovornost, zaupanje, trajnost, stabilnost, moč.

LILA BARVA:
nostalgija, barva sivke, zasanjanost, poezija, romantičnost.
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment