Poroka v svetlečem mestu - LAS VEGAS


Las Vegas je svetovno znano središče iger na srečo.
Morda niti ni naključje, da se nemalo parov kot po tekočem traku poroča ravno tam, saj so mnogi prepričani, da je tudi zakon loterija.
Ali bo trajal večno, »dokler ju smrt ne loči«, ali pa bo že po nekaj dneh, mesecih ali letih propadel?
V hazarderskem duhu se kljub vsemu pogumno odločijo, da si bodo izrekli večni »da« in preprosto tvegali.



Slovenski  par  se v Las Vegasu lahko poroči, saj ameriška zakonodaja omogoča poročanje tujih državljanov. Za obliko zakonske zveze se uporabljajo zakoni oziroma pravne podlage, ki veljajo v Nevadi, medtem ko se pogoji za veljavno sklenitev zakonske zveze presojajo po pravu naše države.
Določa jih namreč Zakon o zakonski zvezi  in  družinskih razmerjih, v katerem  je med drugim navedeno, da morata biti oba partnerja polnoletna,  poslovno sposobna, da nista v sorodstvu, da v zakon stopata s svobodno voljo itd.

Pred odhodom v igralno prestolnico morate pravilno in natančno izpolniti poseben mednaroden obrazec, ki ga je mogoče dobiti tudi na internetni strani http://www.clarkcountynv.gov/.
Cene porok se gibljejo od dvesto do nekaj čez deset tisoč dolarjev, odvisno od zahtevanih želja.
Izbira je velika, saj vaju lahko poroči Elvis, ali pa se udeležite tematske poroke na temo Rock`n` Roll, 50′s 60′s, Disco Beach Party, Gangster, Egyptian ... 
Če ste med bolj lenimi uživači, lahko celo naročite, da se kapelica pripelje do vas.
Na voljo je kombi Las Vegas Wedding Wagon, v katerem vas kjerkoli (na pločniku, cesti, pred hotelom ali pa nekoliko bolj na samem, izven mestnega vrveža in gneče) in kadarkoli poročijo za 130 dolarjev, v ceno pa je vključenih že 5 poročnih fotografij in dve priči.

Poročni obred, ki je bil opravljen v mestu igralništva, luči, nakupov in žvenketa denarja, bo v Sloveniji priznan le, če boste imeti listino - izpisek iz poročne matične knjige, ki vam ga v desetih dneh po obljubi večne zvestobe izda pristojni organ v Las Vegasu (Clark Country Recorder) in je overjen na tamkajšnjem matičnem uradu (v Nevada Secretary of State) z mednarodnim pečatom »Apostille. Ko se boste vrnili v našo zeleno in umirjeno državo, morate le še prevesti dokument v slovenščino in se z njim odpraviti do vaše upravne enote.


SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment